Yıldız Belgesel Günleri BaÅŸlıyor

 

Yıldız Belgesel Günleri 28 Nisan’da baÅŸlıyor!

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından organize edilen “Yıldız Belgesel Günleri” 28 – 29 – 30 Nisan tarihlerinde gerçekleÅŸecek. Hafta boyunca belgesel film gösterimleri, söyleÅŸi, panel ve atölyeler olacak. Belgesel Günleri belgesel yönetmenleri ile belgesel izlemeyi seven sanatseverleri bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Etkinliklere katılım ücretsiz ve herkese açıktır.

 

YTÜ BeÅŸiktaÅŸ ve Esenler Kampüsleri’nde gerçekleÅŸecek etkinlik belgesel gösterimleriyle baÅŸlayacak ve 30 Nisan’ da gösterimi yapılmış belgesel filmlerin yönetmenlerinin katıldığı panelle son bulacak. Panelin moderatörlüÄŸünü Güliz SaÄŸlam üstlenecek. “Yıldız Belgesel Günleri” kapsamında AÄŸlama Anne Güzel Yerdeyim, Benim ÇocuÄŸum, Büyük YüzleÅŸme: Ulucanlar Cezaevi, Gündelikçi, Kara Altından Altın Mikrofona, KardeÅŸ Nereye?: Mübadele, Külkedisi DeÄŸiliz! ve Pera Güzeli belgeselleri gösterilecek. Belgesel yönetmeni Can Dündar ile bir söyleÅŸi gerçekleÅŸecek.  Son dönemde ürettiÄŸi videoröportajlarla ses getiren Fatih Pınar ile “Videoröportaj Atölyesi” gerçekleÅŸtirilecek.

 

80’lerde YTÜ’de bir kol olan Yıldız Sinema 1999 yılında UÄŸur Kutay tarafından kuruldu. Usta-çırak iliÅŸkisiyle geliÅŸen kulüp, bugün ülkemizin pek çok genç sinemacı yetiÅŸtirmiÅŸ önemli sinema kulüplerinden biridir. Yıl boyunca haftalık film gösterimleri, film okumaları ve sohbetleri, sinema eÄŸitimleri gerçekleÅŸtiren Yıldız Sinema yıl boyunca edindiÄŸi bilgi birikimle sinema projeleri gerçekleÅŸtirir. 2003 yılında üniversite ekibiyle organize edilen Türkiye'nin ilk amatör film festivali olma özelliÄŸini taşıyan Yıldız Kısa Film Festivali’ni düzenlenmeye baÅŸlandı. Bugüne kadar Tuncel Kurtiz, Yüksel Aksu, Atilla Dorsay, Özcan Alper, ÇaÄŸan Irmak, Pelin Batu, DerviÅŸ Zaim, Güven Kıraç, Barış Pirhasan,Ezel Akay, Fikret KuÅŸkan, YeÅŸim UstaoÄŸlu, Meral Okay, Yetkin Dikinciler. Taylan Biraderler, Handan İpekçi  gibi pek çok sinemacı jüri üyesi veya söyleÅŸileriyle Yıldız Kısa Film Festivali’ne katıldı. Åžu an sinema sektöründe çalışan pek çok kiÅŸi de ilk kısa filmlerini bu etkinlik dahilinde göstererek sinema yaÅŸamlarına bir adım attılar. 

 

Belgesel Gösterimleri

 

YTÜ BeÅŸiktaÅŸ ve Esenler Kampüsleri’nde belgesel film gösterimleri yapılacak. “Yıldız Belgesel Günleri” kapsamında AÄŸlama Anne Güzel Yerdeyim, Benim ÇocuÄŸum, Büyük YüzleÅŸme: Ulucanlar Cezaevi, Gündelikçi, Kara Altından Altın Mikrofona, KardeÅŸ Nereye?: Mübadele, Külkedisi DeÄŸiliz! ve Pera Güzeli belgeselleri gösterilecek. Gösterimler 28 – 29 – 30 Nisan Pazartesi – Salı – ÇarÅŸamba günleri YTÜ Yıldız ve DavutpaÅŸa Cep Sinemaları’nda yapılacak.

 

Atölye

 

FotoÄŸrafçı Fatih Pınar ile mini bir atölye gerçekleÅŸecek. BaÅŸarılı fotoröportajları ile tanınan Fatih Pınar son dönemde ürettiÄŸi videoröportajlarla büyük ses getirdi. YTÜ Yıldız Kampüsü(BeÅŸiktaÅŸ İlçesi) Cep Sineması’nda 29 Nisan Salı günü saat 14.00’ da gerçekleÅŸecek mini atölye videoröportajın üretim sürecinin anlatılacağı ve Pınar’ın kiÅŸisel tecrübelerini aktaracağı bir etkinlik olacak.

 

SöyleÅŸi

 

Belgeselci, gazeteci, televizyon programı yapımcısı ve sunucusu Can Dündar ile bir söyleÅŸi gerçekleÅŸecek. 1991’ de Mehmet Ali Birand ve Bülent Çaplı ile birlikte yaptığı Demirkırat belgeseliyle belgesel yolculuÄŸuna baÅŸlayan Can Dündar Aynalar ismini verdiÄŸi belgesel serisiyle unutulmaz bir belgesel serisi yarattı. Sinemalarda gösterimi yapılan Mustafa belgeseli çok tartışılmasının uzağında kült bir belgesele dönüÅŸmeyi baÅŸarmıştı. Belgesel sinemanın dünü, bugünü ve yarınının konuÅŸulacağı söyleÅŸide Dündar’ın belgesel filmleri baÅŸta olmak üzere gazetecilik ve televizyonculuk serüveni üzerine konuÅŸulacak. SöyleÅŸi 30 Nisan ÇarÅŸamba günü saat 13.00’da YTÜ Yıldız Kampüsü’nde gerçekleÅŸecek.

 

Panel

 

Etkinlik hafta boyunca gösterimi yapılmış belgesel filmlerin yönetmenlerinin katılımıyla gerçekleÅŸecek panelle son bulacak. Can Candan, Emel Çelebi, Metin Avdaç, Ömer Asan, Soner Sevgili, Ümit Kıvanç ve Yusuf Kenan Beysülen’in katılacağı panelin moderatörlüÄŸünü Güliz SaÄŸlam üstlenecek. Panel 30 Nisan ÇarÅŸamba günü saat 18.00’da YTÜ Yıldız Kampüsü’nde gerçekleÅŸecek.

 

Etkinlik Programı

 

Yıldız Kampüsü

28 Nisan 2014 Pazartesi

12.00 Pera Güzeli (Soner Sevgili, 2010, 53’)

13.00 KardeÅŸ Nereye?: Mübadele (Ömer Asan, 2011, 59’)

14.00 Gündelikçi (Emel Çelebi, 2006, 50’)

15.00 Külkedisi DeÄŸiliz! (Emel Çelebi, 2014, 55’)

19.00 AÄŸlama Anne Güzel Yerdeyim (Ümit Kıvanç, 2012, 98’)

 

29 Nisan 2014 Salı

13.00 Kara Altından, Altın Mikrofona (Metin Avdaç, 2009i 39’)

14.00 Fatih Pınar ile Videoröportaj Atölyesi

16.30 Benim ÇocuÄŸum (Can Candan, 2013, 82’)

 

30 Nisan 2014 ÇarÅŸamba

13.00 Can Dündar ile SöyleÅŸi

15.15 Büyük YüzleÅŸme: Ulucanlar Cezaevi (Yusuf Kenan Beysülen, 2011, 86’)

18.00 Panel

           KonuÅŸmacılar: Emel Çelebi, Metin Avdaç, Ömer Asan, Soner Sevgili, Ümit Kıvanç ve Yusuf Kenan Beysülen

          Moderatör: Güliz SaÄŸlam

 

DavutpaÅŸa Kampüsü

28 Nisan 2014 Pazartesi

14.00 Pera Güzeli (Soner Sevgili, 2010, 53’)

15.00 Gündelikçi (Emel Çelebi, 2006, 50’)

16.00 Kara Altından, Altın Mikrofona (Metin Avdaç, 2009i 39’)

 

Yıldız Belgesel Günleri | YTÜ Sinema Kulübü

İnternet Sitesi: https://yildizsinema.com/
Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/yildizsinema
Facebook Grubu: https://www.facebook.com/groups/yildizsinema/
Twitter Hesabı: https://twitter.com/YildizSinema

 

İletişim:

Serhat Çıra

Yıldız Belgesel Günleri İletiÅŸim Sorumlusu

Tel : 05533258314

Mail : ser94hat@hotmail.com

 

Ömer Faruk Okuduci

Yıldız Belgesel Günleri Koordinatörü

Tel : 05057660400

Mail : farukokuduci@gmail.com

 

Erdem Karaduman

YTÜ Sinema Kulübü BaÅŸkanı

Tel : 05383520150

Mail : erdemkrdmn@gmail.com